Lions D-119, Istvan Zsolt DG 2015-2016

Lions D-119, Istvan Zsolt DG 2015-2016

Sikeres zenei verseny Orleáns-ban

2015. szeptember 27. - Zsolti68

Kedves Oroszlánok!

A francia, német és magyar Lions szövetségek által létrehozott tri-jumelage kapcsolat egyik legfontosabb eleme az éves találkozó, amit mindig más országban rendeznek meg. Az idei találkozót a francia Lions barátaink szervezték meg Orleáns városában. Az éves találkozók egyik különleges eseménye a fiatal, tehetséges zenészek támogatására létrehozott Peter Aab zenei verseny. A versenyre 1-1 fiatalt nevezhetnek az országok és minden évben más kategóriában indulhatnak. Idén a trombita lett kiválasztva, a Magyarországot pedig egy tehetséges 18 éves fiatalember, Rikker Dániel képviselte.

A Szövetség felhívására többen is elutaztunk Franciaországba: összesen 18-an voltunk, 5 Lions klubból, valamint a Leó Szövetség részéről is képviseltetve. Az utazók többsége – velem együtt - repülővel utazott Orleánsba. Szerencsére a jó baráti kapcsolatnak, így az Orly reptérre érve kisbusszal vártak minket a francia Lionok.

017.jpg

A 4 napos utazásunk alatt a hivatalos programok mellett sikerült megismerni Orleáns és környékének nevezetességeit is. Szeptember végén rendezik meg Orleánsban a Loire fesztivált, így a városban rajtunk kívül nagyon sokan érkeztek. A folyó partján színes programokkal várták az érdeklődőket és megismerhettük a Loire menti régi hagyományokat és a középkori stílusú vitorlás hajókat. Pénteken közös kiránduláson vettünk részt német és francia barátainkkal, megnéztük a Sully kastélyt, valamint több nagyon régi érdekes templomot, pl. az egyikben őrzik Szent Benedek hamvait.

021.jpg

Szombaton délelőtt munkaértekezleten vett részt a delegáció, ahol az éves aktuális beszámolókat tartottuk meg, pl. a szemszűrő programunkról, valamint a nyáron megrendezett nemzetközi táborról. Itt mutatkozott be a szombathelyi csapat, ahol bemutatták az előzetes programot a következő évi tri-jumelage találkozóról.

Szombat délután pedig a találkozó fő attrakciója következett: a zenei verseny. A főtér közelében, a helyi konzervatóriumban erült megrendezésre a verseny, amelynek előadóterme  teljesen megtelt. Izgultunk a magyar versenyzőnk miatt, de mint kiderült a verseny közben, feleslegesen, mert nagyon meggyőző produkciót mutatott be. A teremben óriási vastapssal zárult az előadása és érezni lehetett a levegőben, hogy a zsűri sem dönthet másképp. Hat éve nem győzött magyar versenyző a Peter Aab vetélkedőn, de most ez sikerült. A magyar delegáció boldogan állt össze egy közös fotó erejéig fiatal versenyzőnkkel, Rikker Danival. Bízom benne, hogy még sokat halljuk a nevét és ezért mi Lionok is büszkék lehetünk majd.

063.jpg

A szombat esti fogadáson került átadásra a zenei vetélkedő díja, majd a boldog, de roppant szerény nyertesünk egy rövid előadással kedveskedett a vendégek részére. Francia vendéglátóink egy nagyméretű trijumelage zászlóval ajándékozták meg a németeket és minket, magyarokat. Mi is átadtuk nekik az ajándékainkat, elsősorban a jövő évi trijumelage helyszín, Szombathelyt bemutató könyveket és ismertetőket. Találkozunk legközelebb Szombathelyen, a következő évi tri-jumelage helyszínén, ahol a zenei versenyen most a szaxofoné lesz a főszerep.

A bejegyzés trackback címe:

https://lions-istvanzsolt.blog.hu/api/trackback/id/tr867844224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása